TestingScool

Explorator

Un proiect software e ca o călătorie.

Unele proiecte sunt simple și de rutină.

Totuși, majoritatea proiectelor te vor face să te simți ca și cum ai conduce o mașină sport într-un lan de porumb, într-o noapte ploioasă și cu luminile stinse.

În astfel de proiecte e bine să anticipezi probleme și riscuri.

Play Video

E adevărat că felul în care lucrăm în cursul Explorer presupune efort și multă învățare, dar la finalul procesului obții un mare avantaj:

Durata

10 săptămâni
60 ore

Temele abordate în curs

 • Testarea este exploratorie – mindset și principii de bază
 • Notițe și modele vizuale de a te ghida în testare
 • Tehnici de testare în funcție de context
 • Promovarea, susținerea și negocierea bugurilor
 • Euristici, Mnemonici de testare care să îți ofere avantaj competitiv
 • Planificarea și prioritizarea deciziilor în testare
 • Gândirea critică
 • Identificarea si clarificarea ambiguităților
 • Interacțiunea cu alte roluri din IT – te vei întâlni cu programatori și manageri de proiect

Despre curs

Ce domenii acoperă cursul

Cursurile noastre depășesc curriculumul de concepte teoretice și aplicații de testare. Concret, îi ajutăm pe participanți să dobândească abilitățile de care au nevoie pentru a-și atinge obiectivele.  

Știm că succesul arată diferit pentru fiecare, așa că indiferent unde te îndrepți, te putem ajuta să ajungi acolo.

Cum se desfășoară procesul de învățare cu noi
 • Cursurile sunt o combinație de sesiuni online și studiu individual, ceea ce înseamnă că vei învăța în propriul ritm, cu materiale interactive de învățare online.
 • Cursurile se potrivesc cu programul tău existent: vei avea putea să studiezi oricând și oriunde îți convine.
 • Cursul este de asemenea o modalitate excelentă în care îi poți demonstra angajatorului că ai capacitatea și motivația să lucrezi independent, asta în timp ce îți menții angajamentul față de obiectivele tale și livrezi în termenele agreate.
 • Cursul te ajută să înțelegi ce ai nevoie să dezvolți ca să devii un tester autentic. Și vom începe să lucrăm practic la asta. 

5 motive pentru ca să începi o carieră în testing

 1. Te specializezi într-un domeniu în plină dezvoltare – nu, nu vom fi înlocuiți de roboți sau Inteligență Artificială.  Profesioniștii în testare nu doar evaluează calitatea produselor software, ci joacă și un rol strategic în îmbunătățirea deciziilor de dezvoltare. Acest rol strategic oferă o perspectivă holistică asupra produsului și contribuie la luarea deciziilor în cadrul echipei de dezvoltare.
 2. Ai cerere crescută pe piață – O reconversie în domeniul testării este o alegere strategică pentru că, de la an la an, există o cerere tot mai mare pentru profesioniști în testare software. Cu digitalizarea continuă, companiile au nevoie de specialiști în evaluarea calității ca să poată livra produse software fiabile și eficiente.
 3. Aplici tehnicile în orice industrie. Abilitățile pe care le vei dobândi în testare sunt transversale și le poți aplica într-o varietate de industrii. Oricare ar fi domeniul tău actual, competențele în testare pot aduce o contribuție valoroasă pentru că orice organizație are nevoie de testare de software.
 4. Parcurs optimizat către piața muncii. Trainingurile în testare sunt adesea orientate către nevoile industriei și pot fi mai scurte în comparație cu reconversiile în alte domenii. Astfel, poți intra rapid pe piața muncii și vei începe să aplici noile tale cunoștințe.
 5. Beneficiezi de oportunități de dezvoltare continuă. Testarea de software este un domeniu în evoluție constantă, cu noi tehnologii și abordări care apar constant. Astfel, vei avea mereu oportunități de dezvoltare continuă și de a rămâne la curent cu ultimele tendințe din industrie.

De ce TestingScool

TestingScool e platformă educațională girată de Romanian Testing Conference care te ajută să devii un tester autentic.

Suntem practicieni, nu predăm definiții pe care le-am citit în cărți, ci împărtășim, testăm împreună și punem pe masă provocările și experiențele noastre din viața reală, cu clienți reali și task-uri reale.

Suntem o echipă de specialiști IT cu experiență în testing și domenii complementare.

Am creat un mix între Testing și Cool pentru că noi promitem, pe lângă REZULTATE bune, și un PROCES de învățare foarte fain. Intră într-o experiență de învățare dinamică și interactivă. Învață și evaluează-ți progresul pe baza feedback-ului primit de la traineri.

Portofoliu real pentru interviuri

Lucrăm practic, iar pe măsură ce livrezi proiectele, acestea vor face automat parte din portofoliul tău de lucru, astfel încât să te poți prezenta la viitoarele interviuri și cu munca ta practică, nu doar cu diplome și promisiuni.

Experiență unică pe piața din România

Pentru formarea și definirea curriculei colaborăm cu experți internaționali din domeniul testării software. Afilierea cu Romanian Testing Conference, cea mai importantă conferință de profil din țara noastră, ne oferă acces și oportunitatea să predăm conținut relevant și competitiv pentru ca tu să îți îndeplinești obiectivele de carieră.

Pachete adiționale

În plus, un candidat poate opta pentru unul din cele două pachete opționale de mai jos: Christopher Columbus sau Marco Polo.

Pachetele adiționale pot fi achizitionate doar împreună cu pachetul de bază, TestingScool Explorer.

Marco Polo - 250€

Cristofor Columbus - 600€

La finalul cursului vei putea să:

Înțelegere =  să ai o idee comună, clară și exactă, să conștientizezi semnificația conceptelor și tehnicilor

Experiență = să înțelegi ce ai învățat și experimentat în cadrul proiectelor TestingScool

Ce spun absolvenții TestingScool Explorer

„Am descoperit că totul are un scop în testare și toți se pot face văzuți dacă au aptitudine și o atitudine corectă. În același timp am mai descoperit că întrebările sunt esențiale pentru un tester, iar mentalitatea de „găsire de soluții” de la primul click poate pune în dificultate și cei mai bine pregătiți oameni. Ca utilizator al acestui program cu un background economic și social, pot spune că toată experiența a fost faină și aș mai alege-o o dată cu încredere.”
Mircea Ț
Absolvent TestingScool Explorer 2023
"„Am ales să urmez acest curs ca să-mi dezvolt abilitățile în domeniul testării software. Pot să spun că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Am avut parte de o combinație excelentă între teorie și practică, cu exerciții și studii de caz care m-au pus în situații reale de testare. Am învățat cum să planific și să proiectez teste, cum să identific și să raportez erori și cum să colaborez cu echipa de dezvoltare ca să îmbunătățesc calitatea produsului. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost modul în care cursul a fost structurat și livrat. Am învățat despre diverse tipuri de testare, tehnici și instrumente folosite în industrie, precum și despre bunele practici în testare. Am dobândit o înțelegere mai profundă a procesului de testare și am dezvoltat abilități practice, cum ar fi crearea de scenarii de testare, identificarea și raportarea de bug-uri și elaborarea de strategii de testare eficiente. Trainerii au fost foarte pasionați de subiect, iar cursul a fost prezentat într-un mod interactiv și captivant. Au fost mereu disponibili pentru a răspunde întrebărilor și a oferi îndrumare suplimentară.”
Adriana B
Absolventă TestingScool Explorer 2023
„Simt că m-a pregătit din punct de vedere practic și teoretic să devin tester. Mi-a plăcut că toate conceptele au fost explicate simplu, pe înțelesul fiecăruia, cu multe exemple și analogii din diferite domenii, că s-a pus accentul pe partea practică și pe testarea propriu-zisă a unor site-uri web și aplicații mobile. Feedback-ul a fost oferit rapid însoțit de sfaturi constructive uneori însoțite de diferite materiale suplimentare. Partea teoretică ne-a fost pusă la dispoziție pentru studiu individual, iar în timpul cursurilor s-a pus accent pe partea practică. Disponibilitatea trainerilor și modalitatea de comunicare - facilă și rapidă.”
Lorena T
Absolventă TestingScool Explorer 2023

Înscrie-te la curs

TestingScool e o platformă bazată pe educație, networking, mentorat și susținere care te ajută să devii un tester de succes.

Te ajutăm să devii tester indiferent de cariera pe care ai avut-o până acum și chiar dacă ai zero experiență în domeniu.

Fă un SHIFT în carieră și alătură-te comunității de testing din România

  Cursul de interes